Świeże Daktyle Medjool BIO ze względu na bogactwo witamin i minerałów są szczególnie polecane dla kobiet w ciąży, jako uzupełnienie codziennej diety. Co więcej, okazuje się także, że mogą mieć pozytywny wpływ na poród. Czy wiesz, w jakie składniki są bogate i dlaczego warto jeść daktyle Medjool w ciąży?
Bez wątpienia należą do najzdrowszych owoców na świecie – świeże daktyle odmiany Medjool Bio. Jakie właściwości kryją świeże owoce Medjool, które w 95% uprawiane są wyłącznie wzdłuż rzeki Jordan? Odpowiadamy na pytanie, czy świeże daktyle są zdrowe oraz wskazujemy wartości odżywcze, które sprawiają, że cenią je nie tylko sportowcy, ale także osoby dbające o prawidłową dietę. Sprawdzamy również, czy trzy świeże daktyle Medjool dziennie wystarczą, aby odczuć dobroczynne właściwości tych owoców.
Czy daktyle i odchudzanie mają ze sobą coś wspólnego? W gruncie rzeczy to pytanie dotyczy każdej osoby, która planuje przejście na dietę lub jest w trakcie procesu utraty nadmiernych kilogramów. Wątpliwości pojawiają się naturalnie – w końcu daktyle uznawane są za doskonały zamiennik cukru w wypiekach i innych słodkich produktach. Zrozumiałe jest zatem pytanie, jak wpływają świeże daktyle na odchudzanie i ogólny stan organizmu doświadczającego zmian nawyków żywieniowych. Najważniejsze kwestie wyjaśniamy na przykładzie świeżych daktyli Medjool uprawianych przy użyciu organicznego kompostu.
Daktyle a cukrzyca – intuicja podpowiada nam, że jest to duet niedoskonały. W końcu daktyle to mnóstwo cukrów, a cukrzyca kojarzy nam się z chorobą, która wymaga unikania tego składnika w dużej ilości. Czy rzeczywiście osoby zmagające się z hiperglikemią, muszą zrezygnować z obecności świeżych daktyli w diecie? W dzisiejszym wpisie sprawdzamy, jakie znaczenie mają daktyle dla cukrzyków oraz rozwiewamy wątpliwości dotyczące tego tematu.
Zdrowe przekąski z MEDJOOL BIO