Przekonaj się, jak niepowtarzalny smak mają świeże daktyle z pestką odmiany Medjool, które sprowadzamy bezpośrednio z Izraela. Owoce są uprawiane przy użyciu organicznego kompostu, a potwierdzeniem ich jakości jest certyfikat upraw ekologicznych rolnictwa zrównoważonego. To oznacza, że świeże daktyle Medjool Bio rosną bez użycia chemicznych oprysków, a woda do podlewania pochodzi z odzysku. Dzięki temu otrzymujesz zdrowe owoce, które zaskakują autentycznym smakiem i jakością.
Świeże owoce Medjool Bio – ekologiczna przekąska na co dzień
Świeże daktyle z Izraela odmiany Medjool wyróżnia wysoka zawartość błonnika, licznych witamin i związków mineralnych, dzięki czemu wystarczą trzy owoce dziennie, aby poczuć pozytywną energię. To idealne rozwiązanie dla osób, które szukają pomysłu na szybką i zdrową przekąskę w ciągu dnia. Dlaczego świeże daktyle z pestkami, a nie suszone? Odmiana Medjool Bio to największe na świecie daktyle o unikalnym smaku, który doceniają nawet osoby do tej pory przekonane, że nie lubią daktyli. Świeże owoce mają zdecydowanie niższy indeks glikemiczny (43-54 IG) niż suszone (ponad 120 IG), dzięki czemu mogą być częścią zdrowej, zbilansowanej diety.
Świeże daktyle Medjool Bio dostępne w naszym sklepie ze względu na rozmiar nazywane są królem daktyli. Jednak tym, co decyduje o ich niepowtarzalnym charakterze jest miękkość, smak pełen słońca i wartości odżywcze, których próżno szukać w daktylach suszonych. Na bazie tych świeżych owoców z dodatkiem kokosa i kakao powstaje Daktynella – pyszny krem daktylowy oraz Bionelki, czyli zdrowe przekąski.