CZEKOLADA BIO ciemna kuwertura w pastylkach 70%
Opis
ORGANIC SUPER FOOD
CZEKOLADA BIO - kuwertura czekoladowa ciemna w pastylkach (kaletki).
Nasza czekolada BIO posiada status kuwertury czekoladowej. Charakteryzuje się doskonałym smakiem i łatwym topnieniem. Wykonana z wysokiej jakości kakao, tłuszczu kakaowego i surowego cukru trzcinowego, BEZ MLEKA i BEZ LECYTYNY. Brak lecytyny, daje kuwerturze bardzo naturalny smak z niewielką ilością przyjemnej goryczki. Wytwarzana jest w postaci niewielkich pastylek, dzięki czemu po podgrzaniu łatwo możemy uzyskać postać płynną. Produkt bezglutenowy, polecany również dla wegan.
Opakowanie typu doypack z struną ułatwiającą zamykanie: 100 g netto
SKŁADNIKI
Miazga kakaowa*, surowy cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*. Masa kakaowa minimum 70%.
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Certyfikacja BIO/EKO: PL-EKO-07-17903
Wartość odżywcza:
Wartość odżywcza w 100 g |
|
Wartość energetyczna |
2401 kJ/579 kcal |
Tłuszcz |
42 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
26 g |
Węglowodany |
36 g |
w tym cukry |
30 g |
Białko |
7 g |
Błonnik |
12 g |
Sól |
0 g |
Najlepiej spożyć przed: Data na górze opakowania. Średnio 16 miesięcy od daty produkcji.
Data minimalnej trwałości jest jednocześnie numerem partii produkcyjnej.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Uwaga: biały nalot na pastylkach to wybijający się tłuszcz kakaowy, który powstaje w sposób naturalny na najlepszych czekoladach BIO.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.