BIO DAKTYNELLA /POMARAŃCZA 6x190 g
Opis
BIO DAKTYNELLA z POMARAŃCZĄ.
Opakowanie szklane: 6 x 190 g netto
Produkcja: Polska.
BIO DAKTYNELLA Z POMARAŃCZĄ to wyśmienicie smakujący niskokaloryczny krem (292 kcal/100 g). Kluczem dobrego smaku są najwyższej jakości składniki. DAKTYNELLA - jest zdrowa, słodka i świetnie smakuje...prosto ze słoika, a także z naleśnikami, goframi, płatkami, orzechami, ziarnami i jogurtem naturalnym, z dobrym pieczywem, a także na ciepło ze świeżymi owocami.
Najwyższej jakości składniki dają pewność, że DAKTYNELLA jest zdrowa, słodka i świetnie smakuje, pomimo że do produkcji nie używamy cukru, słodzików, soli i oleju palmowego. Powstaje z EKO składników, a to znaczy, że jest wolna od pestycydów, GMO i konserwantów. Cały proces produkcyjny odbywa się ręcznie. Pomysł, produkcja i firma są polskie. Produkowana jest wersja classic oraz wersje smakowe: z malinami, czarną porzeczką, jabłkiem, orzechami ziemnymi, orzechami laskowymi, kawą i pomrańczą.Składniki: 100% certyfikowane ekologiczne: 48% Ekstrakt z kokosa* (Filipiny), 33% świeże daktyle MEDJOOL* (Izrael); 14% pomarańcza* (pomarańcza liofilizowana, zagęszczony sok z pomarańczy w proszku) , kakao o obniżonej zawartości tłuszczu*, nierafinowany olej kokosowy z miąższu kokosa tłoczony na zimno*. Produkt tylko pasteryzowany.
*Certyfikowany składnik ekologiczny
BIO DAKTYNELLA produkowana jest BEZ konserwantów, barwników, utwardzaczy i emulgatorów. BEZ dodatku cukru, słodzików, soli i oleju palmowego. Produkt bezglutenowy. Polecana również dla Vegan.
Dzięki dobrym składnikom i wolnej pasteryzacji możną ją przechowywać ponad rok.
Certyfikacja BIO/EKO: PL-EKO-07-17903
Wartość odżywcza:
Wartość odżywcza w 100 g |
|
Wartość energetyczna |
1221 kJ/292 kcal |
Tłuszcz |
15,29 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
14,39 g |
Węglowodany |
33,76 g |
w tym cukry |
23,20 g |
Błonnik |
3,84 g |
Białko |
2,98 g |
Sól |
0,02 g |
Magazynowanie i transport opakowań zamkniętych: +5°c do +20°c. W warunkach domowych zamknięte opakowanie najlepiej przechowywać w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce i spożyć w ciągu 14 dni.
Najlepiej spożyć przed upływem 12 miesięcy od daty produkcji.