Świeże daktyle BARHI BIO - 1,5 kg (sprzedaż sezonowa)

Opis
NOWY SEZON DAKTYLOWY 2020 Ekologiczne Świeże Daktyle BARHI z Izraela
Opakowanie: 1,5 kg
Odmiana BIO BARHI, to jedyne świeże daktyle na świecie sprzedawane tylko przez kilka tygodni od zbiorów, a te rozpoczynają się w sierpniu i kończą z początkiem września.
Jedyne takie rynku - EKOLOGICZNE czyli wolne od pestycydów, konserwantów i BEZ GMO.
Daktyle BIO BARHI, jako jedyne dojrzewają po zerwaniu. Ich dostępność jest bardzo krótka, trwa dwa, trzy tygodnie w roku. Stąd, jest to produkt mocno sezonowy.
***
Daktyle odmiany BIO BARHI możemy przechowywać dłużej...
Wystarczy przez pierwsze dwie fazy dojrzewania (kiedy są żółte i dalej kiedy stają się ciemniejsze) trzymać w lodówce, a kiedy zobaczymy, że są już mocno wilgotne - wystawić je na słońce (ewentualnie do piekarnika ok 35 stopni), aby się wysuszyły - po kilku dniach możemy cieszyć się nowym "karmelowym” smakiem...
Ekologiczne Świeże Daktyle BARHI to owoce bogate w błonnik, liczne witaminy, związki mineralne, a także przeciwutleniacze i salicylany. Odmiana BIO Barhi ma najwięcej dobrze przyswajalnego żelaza 1,28g/100g i potasu 609mg/100g Barhi BIO mają NISKI indeks glikemiczny ok. 30
Ekologiczne Świeże Daktyle BARHI można spożywać na surowo, gotować na parze, dodawać do potraw mięsnych i sosów. Bardziej dojrzałe Barhi (etap RUTAB i TAMAR) oprócz spożywania na surowo dają wiele innych możliwości kulinarnych, np. sos karmelowy Barhi lub mrożone cukierki toffi. W Barhi najlepsze jest to, że każdego dnia smakują inaczej. Nic się nie zmarnuje. Z najbardziej dojrzałych można zrobić mus daktylowy z dodatkiem pieczonego jabłka i cynamonu.
BARHI, które oferujemy naszym Klientom pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych a to znaczy są BEZ pestycydów, konserwantów i BEZ GMO.
UWAGA! pestycydów nie widać i nie czuć, ale różnica wpływu na zdrowie jest ogromna.
Opinie o produkcie (0)
