Informacje o promocjach !
Przepisy kulinarne
  • Sałatka z daktylami MEDJOOL

  • Czekoladowy Medjool z orzechem

  • Batoniki daktylowe MEDJOOL 

  • Piernik z daktylami MEDJOOL

  • Szaszłyki Medjool

Ciekawostka!

"ŚWIEŻE DAKTYLE mają NISKI INDEKS GLIKEMICZNY (IG 43-54)"
*
US National Library of Medicine, National Institutes of Health

MASA ze świeżych daktyli BIO - 500 gram

Dostępność: dostępny - można zamawiać!
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 39,90 zł 39.90
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.25625
Producent: ISRAEL
Kod produktu: 13001

Opis

Miękka masa ze świeżych daktyli BIO – opakowanie 500 gram netto.
Wyśmienicie smakuje na surowo. Idealna do wypieków, batonów i deserów. W 100% zastępuje cukier i słodziki!

Kraj pochodzenia: Izrael:

Podmiot wprowadzający towar na teren UE: OrganicHouse Sp. z o.o. Polska.

Certyfikacja BIO/EKO/ORGANIC: Miękka masa daktylowa w 100% ekologiczna i naturalna bez żadnych dodatków, cukru, słodzików i konserwantów, bez glutenu i GMO. Cały proces: uprawa, pakowanie certyfikowany jako BIO ORGANIC przez P.P.I.S (Plant Protection & Inspection Service- Agriculture Ministry of Israel and the I.B.O.A (Israeli Bio Organic Association).

Certyfikacja ekologiczna PL: certyfikat AGRO BIO TEST: PL-EKO-07-17903

Składniki: 100% świeże daktyle. Klasa I. Produkt bezglutenowy. Wegański. Bez alergenów. Masa zrobiona z trzech odmian świeżych miękkich ekologicznych daktyli: Medjool (50%), Zahidi (30%) i Halawy (20%).

  • Świeże Daktyle Medjool - najszlachetniejsza odmiana wśród wszystkich daktyli. Bardzo wymagająca w uprawie. Medjool zawierają 15 naturalnych, przyswajalnych witamin i minerałów – najwięcej ze wszystkich znanych świeżych daktyli. Medjool to potężna dawka naturalnej energii, zawierają 50% więcej potasu niż bananach, mogą być spożywane przez cukrzyków gdyż mają niski indeks glikemiczny (IG 43-54)
  • Świeże Daktyle Zahidi - rzadka odmiana która charakteryzuje się znakomitym połączeniem smaku orzechowego, maślanego z subtelną słodyczą i przyjemnym żuciem. W smaku przypominają suszone morele. Uważane za odmianę półwytrawną. Mają znacznie niższą niż MEDJOOL zawartość naturalnych cukrów. Mają dużą pestkę i chrupiący włóknisty miąższ. Daktyle Zahidi są bardzo pożywne i bogate w błonnik pokarmowy. Zawierają żelazo, potas, witaminy B, flawonoidy, antyoksydanty i prawie wszystkie z dwudziestu aminokwasów.
  • Świeże Daktyle Halawy – małe i słodkie, bardzo miękkie o wyrazistym smaku karmelowym. Dojrzałe mają mocno pomarszczoną skórkę w kolorze żółto bursztynowym.

Pozostałości pestycydów: Brak
Badania przesiewowe na pozostałości pestycydów zostały przeprowadzone w akredytowanych laboratoriach NAMAS - Israel

Do czego można wykorzystać masę daktylową ?
Idealnie nadaje się jako główny składnik batonów, kulek energetycznych, ciast (np. pierników) i deserów ale również jako dodatek do płatków śniadaniowych, różnego rodzaju wypieków w tym chleba i słodkich bułek. W 100% zastępuje cukier. Smaczny dodatek do shake, fondue, lodów, słodyczy, sorbetów, przekąsek i kanapek. Wyśmienicie smakuje na surowo. Masa daktylowa nie rozpuszcza się w temp. 200-220ºC i nie jest wchłaniana do ciasta. Dzięki tej właściwości można używać 50% mniej produktu i uzyskać te same bogate, wyśmienite rezultaty.

Proces produkcyjny: Masa Daktylowa - 100% BIO/Organic/EKO, bez pestycydów, konserwantów, glutenu, alergenów i GMO. Masa Daktylowa powstaje z wypestkowanych i sprasowanych (nie mielonych) trzech odmian świeżych daktyli: Medjool, Zahidi i Halawy po czym zapakowana jest próżniowo. Cały proces odbywa się mechanicznie na zimno bez podgrzewania. 100% naturalny, czysty produkt, gotowy do spożycia. Uwaga: w środku mogą znajdować się pozostałości po szypułkach i pestek od daktyli.

 

Dane fizyczne:

  • Wilgotność: 16% -21%
  • Kolor: Jasnobrązowy do ciemnobrązowego.
  • Opakowanie: produkt pakowany próżniowo w opakowanie 500 gram,
  • Każde opakowanie zostało dodatkowo sprawdzone pod względem zanieczyszczeń metalicznych.

Data ważności: 24 miesiące od daty produkcji

 

Wartości odżywcze:

Wartość odżywcza  w 100g

Wartość energetyczna

1 135 kJ/ 273 kcal

Tłuszcz

0,3 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,16 g

Węglowodany

65,10 g

w tym cukry

60,5 g

Błonnik

8,8 g

Białko

2,4 g

Sól (obecność naturalna)

4 mg

Potas

550 mg

Magnez

57,5 mg

Cholesterol

0,00 mg

Żelazo

0,90 mg

Fosfor

62 mg

Cynk

0,44 mg

Wapno

64 mg

Witamina A

149 jm

Kwas foliowy

15 ug

Witamina K

2,7 ug

Niacyna

1,610 mg

Witamina B6

0,249 mg

Ryboflawina

0,060 mg

Źródło danych:  P.P.I.S (Plant Protection & Inspection Service- Agriculture Ministry of Israel and the I.B.O.A (Israeli Bio Organic Association).

 


 

 

 
 

Opinie o produkcie (1)

11 maja 2018

Sprawdzone, zastępuje cukier, słodziki lub miód. Smaczny dodatek do shake, fondue, lodów, słodyczy, sorbetów, przekąsek i kanapek. Nie rozpuszcza się w temp. 200-220ºC i nie jest wchłaniana do ciasta.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl