BIO ZAKWAS JURAJSKI Z KISZONYCH OGÓRKÓW 250 ml
Cena regularna:
6,90 zł
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
BIO zakwas JURAJSKI
ORGANICZNY PROBIOTYK Z KISZONYCH OGÓRKÓW
Opakowanie szklane - 250 ml
100 % zakwas z wyciśniętych ekologicznych kiszonych ogórków.
Wersja strong - bez rozcieńczania. Niepasteryzowany. Bezglutenowy
Składniki: zakwas z wyciskanych kiszonych ogórków* 100% (kiszone ogórki (98,5%), koper*, korzeń chrzanu*, liście chrzanu*, czosnek*, sól kamienna).*Certyfikowany składnik ekologiczny
Zakwas z kiszonych ogórków jest bogaty w bakterie kwasu mlekowego**, które powstają naturalnie w trakcie kiszenia/fermentacji.
**Liczba mezofilnych bakterii fermentacji mlekowej jtk/g: 3,6x105 [min. 100 000 jtk (jednostek tworzących kolonie tzw. CFU) w mililitrze zakwasu].
Zakwas z kiszonych ogórków ma pozytywny wpływ na florę bakteryjną w jelitach, wspomaga wydzielanie kwasów żołądkowych. Wspomaga przetwarzanie białek węglowodanów i tłuszczów. Reguluje ciśnienie krwi oraz łagodzi migrenowe bóle głowy, wykazuje także działanie uspokajające, przeciwzapalne, przeciwbólowe i moczopędne. Regularne spożywanie skutecznie przeciwdziała chorobom wrzodowym i chroni organizm przed grzybicami. Najlepiej pić na czczo i przed każdym posiłkiem.
Wartość odżywcza w 100 ml
Wartość energetyczna: 56 kJ/13 kcal
Tłuszcz: 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 2 g
- w tym cukry: 0 g
Białko: 1 g
Błonnik: 1 g
Sól: 3 g
Najlepiej spożyć przed /data jest jednocześnie numerem partii: data na butelce
Przechowywanie: przechowywać w lodówce (4-8 C). Po otwarciu trzymać w lodówce i spożyć w ciągu 14 dni.
Uwaga: Zakwas niepasteryzowany, dzięki czemu fermentacja trwa cały czas, również w butelce. To jest zakwas z wyciskanych kiszonych ogórków i na dnie butelki może być naturalny osad, przed spożyciem wymieszać!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.