BIO ZAKWAS JURAJSKI Z KISZONYCH BURAKÓW 250 ml
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
BIO zakwas JURAJSKI
ORGANICZNY PROBIOTYK Z KISZONYCH BURAKÓW.
Opakowanie szklane - 250 ml
100 % zakwas z wyciskanych ekologicznych kiszonych buraków.
Wersja strong - bez rozcieńczania. Niepasteryzowany. Bezglutenowy
Składniki: zakwas z wyciskanych ekologicznych kiszonych buraków 100 % (burak* (50 %), woda, czosnek*, liść laurowy*, sól kamienna).
*Certyfikowany składnik ekologiczny
Zakwas z buraków jest bogaty w bakterie kwasu mlekowego**, które powstają naturalnie w trakcie kiszenia/fermentacji.
**Liczba mezofilnych bakterii fermentacji mlekowej jtk/g: 5,8x105 [min.100 000 jtk (jednostek tworzących kolonie tzw. CFU) w mililitrze zakwasu].
Zakwas z kiszonych buraków wykazuje pozytywny wpływ na działanie całego organizmu. Regularne spożywanie zapobiega anemii, obniża ciśnienie krwi, wzmacnia odporność i działa przeciwwirusowo. Jeżeli nie ma przeciwwskazań to szczególnie zalecany cukrzykom gdyż, przywraca zaburzoną równowagę kwasowo-zasadową w organizmie oraz chroni wątrobę przed toksynami. Najlepiej pić na czczo i przed każdym posiłkiem.
Wartość odżywcza w 100 ml
Wartość energetyczna: 36 kJ/8 kcal
Tłuszcz: 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 1 g
- w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Błonnik: 1 g
Sól: 1 g
Najlepiej spożyć przed /data jest jednocześnie numerem partii: data na butelce
Przechowywanie: przechowywać w lodówce (4-8 C). Po otwarciu trzymać w lodówce, spożyć w ciągu 14 dni.
Uwaga: Zakwas niepasteryzowany, dzięki czemu fermentacja trwa cały czas, również w butelce. Po otwarciu może się pienić i gazować, to naturalny proces. To jest zakwas z wyciskanych kiszonych buraków i na dnie butelki może być naturalny osad, kawałki czosnku, przed spożyciem wymieszać!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.