BIO ZAKWAS JURAJSKI Z KISZONYCH BURAKÓW





Opis
BIO zakwas JURAJSKI
ORGANICZNY PROBIOTYK Z KISZONYCH BURAKÓW na bazie wody jurajskiej.
Wersja strong - bez rozcieńczania. Niepasteryzowany. Opakowanie szklane - 250 ml
Być może najmocniejszy żywy zakwas na rynku. Nasza wersja to wersja strong bez rozcieńczania. Jak za mocny to możecie dodać trochę soku z jabłek, wody lub miodu bio. Ilość dobrych probiotcznych bakterii liczymy tu w miliardach. To prawdziwa bomba probiotyczna.
Zakwas z buraków jest bogaty w bakterie kwasu mlekowego**, czyli naturalne probiotyki, które powstają naturalnie w trakcie kiszenia/fermentacji. Wytworzony w Polsce z najlepszych składników BIO - certyfikowanych ekologicznie, czyli wszystko czyste bez pestycydów i metali ciężkich.
**Liczba mezofilnych bakterii fermentacji mlekowej jtk/g: 5,8x105 [min.100 000 jtk (jednostek tworzących kolonie tzw. CFU) w mililitrze soku].
Zakwas z kiszonych buraków wykazuje pozytywny wpływ na działanie całego organizmu. Regularne spożywanie zapobieganie anemii, obniża ciśnienie krwi, wzmacnia odporność i działa przeciwwirusowo. Jeżeli nie ma przeciwwskazań to szczególnie zalecany cukrzykom gdyż, przywraca zaburzoną równowagę kwasowo-zasadową w organizmie oraz chroni wątrobę przed toksynami.
Składniki: 100 % zakwas z wyciskanych kiszonych buraków* i przypraw* (burak* (50%), woda, czosnek*, liść laurowy*, sól). Wersja strong – nierozcieńczany i niepasteryzowany.
*certyfikowany składnik ekologiczny
Certyfikacja BIO/EKO: PL-EKO-07-17903
Wartość odżywcza w 100 ml
Wartość energetyczna: 36 kJ/8 kcal
Tłuszcz: 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 1 g
- w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Błonnik: 1 g
Sól: 1 g
Najlepiej spożyć przed /data jest jednocześnie numerem partii: data na butelce
Przechowywanie: przechowywać w lodówce (4-8 stopni C). Po otwarciu, spożyć w ciągu 48 godzin.
Uwaga: Zakwas niepasteryzowany, dzięki czemu fermentacja trwa cały czas, również w butelce. Po otwarciu może się pienić i gazować, to naturalny proces. To jest zakwas z wyciskanych kiszonych buraków i na dnie butelki może być naturalny osad, przed spożyciem wymieszać!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.