BIO ZAKWAS JURAJSKI Z KISZONEJ KAPUSTY x 10 szt. (2,5 l)





Opis
BIO zakwas JURAJSKI
ORGANICZNY PROBIOTYK Z KISZONEJ KAPUSTY na bazie wody jurajskiej - 10 szt. po 250 ml.
Wersja strong - bez rozcieńczania, z wyciśniętej kiszonej kapusty. Niepasteryzowany. Opakowanie szklane - 250 ml x 10 szt.
Być może najmocniejszy żywy zakwas na rynku. Nasza wersja to wersja strong bez rozcieńczania. Jak za mocny to możecie dodać trochę soku z jabłek, wody lub miodu bio. Ilość dobrych probiotcznych bakterii liczymy tu w miliardach. To prawdziwa bomba probiotyczna.
Zakwas jest bogaty w bakterie kwasu mlekowego**, czyli naturalne probiotyki, które powstają naturalnie w trakcie kiszenia/fermentacji. Wytworzony w Polsce z najlepszych składników BIO - certyfikowanych ekologicznie, czyli wszystko czyste bez pestycydów i metali ciężkich.
**Liczba mezofilnych bakterii fermentacji mlekowej jtk/g: 1,8x105 [min. 100 000 jtk (jednostek tworzących kolonie tzw. CFU) w mililitrze soku].
Zakwas z kiszonej kapusty wykazuje pozytywny wpływ na działanie całego organizmu. Regularne spożywanie wzmacnia odporność i przyspiesza przemianę materii. Wspomaga przetwarzanie białek, węglowodanów i tłuszczów. Polecany osobom z nietolerancją laktozy, chorobami wrzodowymi oraz ze zdiagnozowaną kandydozą, a także polecany do profilaktycznego spożywania. Zapobiega odwodnieniu, gdyż zawarty w nim sód zatrzymuje wodę w organizmie.
Składniki: 100 % zakwas z wyciskanej kiszonej kapusty* (kapusta biała*, woda, sól). Wersja strong – nierozcieńczany i niepasteryzowany. *certyfikowany składnik ekologiczny.
Zalecane spożycie: Jeżeli nie ma żadnych przeciwwskazań, najlepiej pić na czczo, pół godziny przed posiłkami i godzinę po posiłku.
Certyfikacja BIO/EKO: PL-EKO-07-17903
Wartość odżywcza w 100 ml
Wartość energetyczna: 75 kJ/18 kcal
Tłuszcz: 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 2 g
- w tym cukry: 0 g
Białko: 1 g
Błonnik: 0 g
Sól: 2 g
Najlepiej spożyć przed /data jest jednocześnie numerem partii: data na butelce
Przechowywanie: przechowywać w lodówce (4-8 stopni C). Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.
Uwaga: Zakwas niepasteryzowany, dzięki czemu fermentacja trwa cały czas, również w butelce. Po otwarciu może się pienić i gazować, to naturalny proces. To jest zakwas z wyciskanej kiszonej kapusty ogórków i na dnie butelki może być naturalny osad, przed spożyciem wymieszać!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.