BIO ZAKWAS JURAJSKI Z KISZONEJ KAPUSTY 250 ml
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
BIO zakwas JURAJSKI
ORGANICZNY PROBIOTYK Z KISZONEJ KAPUSTY
Opakowanie szklane - 250 ml
100 % zakwas z wyciskanej ekologicznej kiszonej kapusty.
Wersja strong - bez rozcieńczania. Niepasteryzowany. Bezglutenowy
Składniki: zakwas z wyciskanej ekologicznej kiszonej kapusty 100 % (kapusta biała*(98 %), sól kamienna)
*Certyfikowany składnik ekologiczny
Zakwas z kiszonej kapusty jest bogaty w bakterie kwasu mlekowego**, które powstają naturalnie w trakcie kiszenia/fermentacji.
**Liczba mezofilnych bakterii fermentacji mlekowej jtk/g: 1,8x105 [min. 100 000 jtk (jednostek tworzących kolonie tzw. CFU) w mililitrze zakwasu].
Regularne spożywanie wzmacnia odporność i przyspiesza przemianę materii. Wspomaga przetwarzanie białek, węglowodanów i tłuszczów. Polecany osobom z nietolerancją laktozy, chorobami wrzodowymi oraz ze zdiagnozowaną kandydozą, a także polecany do profilaktycznego spożywania. Najlepiej pić na czczo i przed każdym posiłkiem.
Wartość odżywcza w 100 ml
Wartość energetyczna: 75 kJ/18 kcal
Tłuszcz: 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 2 g
- w tym cukry: 0 g
Białko: 1 g
Błonnik: 0 g
Sól: 2 g
Najlepiej spożyć przed /data jest jednocześnie numerem partii: data na butelce
Przechowywanie: przechowywać w lodówce (4-8 C). Po otwarciu trzymać w lodówce spożyć w ciągu 14 dni.
Uwaga: Zakwas niepasteryzowany, dzięki czemu fermentacja trwa cały czas, również w butelce. Po otwarciu może się pienić i gazować, to naturalny proces. To jest zakwas z wyciskanej kiszonej kapusty i na dnie butelki może być naturalny osad, przed spożyciem wymieszać!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.