Zapisz się do newslettera!
MEDJOOL BIO z boczkiem i serem pleśniowym. 0
MEDJOOL BIO z boczkiem i serem pleśniowym.

Składniki:

  • ŚWIEŻE MEDJOOL BIO
  • dobry ser pleśniowy np. pikantna gorgonzola
  • plasterki boczku
  • kiszony ogórek lub papryczka Jalapeño

 

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C.
  2. MEDJOOL przekrój na pół (ale nie do końca) wyciągnij pestkę. Kawałki sera pleśniowego umieść w środku. Zamknij połówki, owiń MEDJOOL pół plasterkiem boczku i zabezpiecz każdego wykałaczką.
  3. Blachę do pieczenia wyłóż folią aluminiową. Ułóż MEDJOOLe na blaszce jeden obok drugiego ale tak aby się nie łączyły.
  4. Piec przez 30 do 40 minut w nagrzanym piekarniku, aż boczek będzie zarumieniony-chrupiący.
  5. Aby wzbogacić doznania smakowe można przegryzać kiszonym ogórkiem lub papryczką Jalapeño

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl