Zobacz również
BIO DAKTYNELLA z MALINĄ - 280 g
BIO DAKTYNELLA z MALINĄ - 280 g
29,80 zł
szt.
BIO DAKTYNELLA z JABŁKIEM - 280 g
BIO DAKTYNELLA z JABŁKIEM - 280 g
29,80 zł 24,80 zł
szt.
BIO DAKTYNELLA z ORZECHAMI ZIEMNYMI - 280 g
BIO DAKTYNELLA z ORZECHAMI ZIEMNYMI - 280 g
29,80 zł 24,80 zł
szt.
BIO DAKTYNELLA CLASSIC- 280 g
BIO DAKTYNELLA CLASSIC- 280 g
27,80 zł
szt.
Świeże owoce Medjool BIO - 12 x120 g
Świeże owoce Medjool BIO - 12 x120 g
168,00 zł
szt.

Czy wiesz, jak smakują świeże daktyle Barhi Bio – nie poddane suszeniu, wolne od pestycydów, konserwantów i GMO? Świeże daktyle Barhi to owoce uprawiane w Izraelu, dostępne wyłącznie sezonowo i sprzedawane przez kilka tygodni od zbiorów. To właśnie ta odmiana rozpoczyna nowy sezon daktylowy. Ich wyjątkowość polega na tym, że jako jedyne dojrzewają również po zerwaniu. Dzięki temu masz pewność, że otrzymujesz świeże i doskonałe jakościowo daktyle Barhi, których nie kupisz nigdzie indziej. 

Ekologiczne daktyle Barhi – unikalny smak

Świeże daktyle Barhi na każdym etapie dojrzewania smakują zupełnie inaczej:

  • etap Khalab – moment, w którym daktyle są żółte oraz charakteryzują się subtelną słodyczą i lekkim, wytrawnym aromatem,
  • etap Rutab – okres, w którym odmiana Barhi zaczyna przypominać w smaku znane nam daktyle,
  • etap Tamar – daktyle stają się ciemnobrązowe, przypominając smakiem cukierki karmelowe. 

Możesz przedłużyć żywotność surowych daktyli Barhi – w dwóch pierwszych fazach dojrzewania owoce należy jednak w chłodnym miejscu lub w lodówce (bez mrożenia!). Kiedy staną się wilgotne, konieczne jest ich wysuszenie, aby na nowo cieszyć się unikalnym smakiem – na surowo lub jako dodatek do potraw. Jest to zatem niepowtarzalna okazja, by posmakować naturalnie słodkich, dostępnych raz w roku świeżych daktyli.

Zdrowe Daktyle to jednak nie tylko ekologiczne daktyle Barhi, ale również kremy daktylowe wytwarzane na bazie świeżych owoców i daktyli Medjool Bio – przekonaj się, jakie są pyszne!

Świeże daktyle BARHI BIO - 5 kg (sprzedaż sezonowa)

Świeże daktyle BARHI BIO - 5 kg (sprzedaż sezonowa)
Świeże daktyle BARHI BIO - 5 kg (sprzedaż sezonowa)
 

NOWY SEZON DAKTYLOWY 2020 Ekologiczne Świeże Daktyle BARHI z Izraela

Opakowanie: 5 kg

Odmiana BIO BARHI, to jedyne świeże daktyle na świecie sprzedawane tylko przez kilka tygodni od zbiorów, a te rozpoczynają się w sierpniu i kończą z początkiem września.

 

Jedyne takie rynku - EKOLOGICZNE czyli wolne od pestycydów, konserwantów i BEZ GMO.

Daktyle BIO BARHI, jako jedyne dojrzewają po zerwaniu. Ich dostępność jest bardzo krótka, trwa dwa, trzy tygodnie w roku. Stąd, jest to produkt mocno sezonowy.

 

***

JAK SMAKUJE EKOLOGICZNY BARHI ?
Świeże daktyle BIO Barhi na etapie dojrzewania KHALAB są ŻÓŁTE, delikatnie słodkie (czym bliżej pestki tym słodsze), chrupiące, charakteryzują się lekko wytrawnie oryginalnym smakiem. BIO BARHI dojrzewają po zerwaniu nawet w lodówce. Już po kilku dniach na niektórych owocach kolor skórki się zmieni na ciemno żółtobrązowy, owoc stanie się soczysty i cięższy, smak miodowy, słodki – to normalny etap dojrzewania nazywany RUTAB. Ostatni etap dojrzewania to TAMAR – kolor ciemno brązowy, lekko popękana skórka, BIO BARHI pozbywa się wody i staje się lżejszy a smak…., zaskakuje po raz trzeci …cukierki karmelowe?!
 

 

Daktyle odmiany BIO BARHI możemy przechowywać dłużej...

Wystarczy przez pierwsze dwie fazy dojrzewania (kiedy są żółte i dalej kiedy stają się ciemniejsze) trzymać w lodówce, a kiedy zobaczymy, że są już mocno wilgotne - wystawić je na słońce (ewentualnie do piekarnika ok 35 stopni), aby się wysuszyły - po kilku dniach możemy cieszyć się nowym "karmelowym” smakiem...

 

Ekologiczne Świeże Daktyle BARHI to owoce bogate w błonnik, liczne witaminy, związki mineralne, a także przeciwutleniacze i salicylany.  Odmiana BIO Barhi ma najwięcej dobrze przyswajalnego żelaza 1,28g/100g i potasu 609mg/100g Barhi BIO mają NISKI indeks glikemiczny ok. 30

 

 

 

Ekologiczne Świeże Daktyle BARHI można spożywać na surowo, gotować na parze, dodawać do potraw mięsnych i sosów. Bardziej dojrzałe Barhi (etap RUTAB i TAMAR) oprócz spożywania na surowo dają wiele innych możliwości kulinarnych, np. sos karmelowy Barhi lub mrożone cukierki toffi. W Barhi najlepsze jest to, że każdego dnia smakują inaczej. Nic się nie zmarnuje. Z najbardziej dojrzałych można zrobić mus daktylowy z dodatkiem pieczonego jabłka i cynamonu.

 

BARHI, które oferujemy naszym Klientom pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych a to znaczy są BEZ pestycydów, konserwantów i BEZ GMO.

UWAGA! pestycydów nie widać i nie czuć, ale różnica wpływu na zdrowie jest ogromna.

 

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: Sprzedaż w 2020 zakończona, następna dostawa sierpień 2021

Cena: 364,00 zł
szt.
  • nowość

Świeże daktyle BARHI BIO - 1,5 kg (sprzedaż sezonowa)

Świeże daktyle BARHI BIO - 1,5 kg (sprzedaż sezonowa)
Świeże daktyle BARHI BIO - 1,5 kg (sprzedaż sezonowa)

NOWY SEZON DAKTYLOWY 2020 Ekologiczne Świeże Daktyle BARHI z Izraela

Opakowanie: 1,5 kg

Odmiana BIO BARHI, to jedyne świeże daktyle na świecie sprzedawane tylko przez kilka tygodni od zbiorów, a te rozpoczynają się w sierpniu i kończą z początkiem września.

 

Jedyne takie rynku - EKOLOGICZNE czyli wolne od pestycydów, konserwantów i BEZ GMO.

Daktyle BIO BARHI, jako jedyne dojrzewają po zerwaniu. Ich dostępność jest bardzo krótka, trwa dwa, trzy tygodnie w roku. Stąd, jest to produkt mocno sezonowy.

 

***

JAK SMAKUJE EKOLOGICZNY BARHI ?
Świeże daktyle BIO Barhi na etapie dojrzewania KHALAB są ŻÓŁTE, delikatnie słodkie (czym bliżej pestki tym słodsze), chrupiące, charakteryzują się lekko wytrawnie oryginalnym smakiem. BIO BARHI dojrzewają po zerwaniu nawet w lodówce. Już po kilku dniach na niektórych owocach kolor skórki się zmieni na ciemno żółtobrązowy, owoc stanie się soczysty i cięższy, smak miodowy, słodki – to normalny etap dojrzewania nazywany RUTAB. Ostatni etap dojrzewania to TAMAR – kolor ciemno brązowy, lekko popękana skórka, BIO BARHI pozbywa się wody i staje się lżejszy a smak…., zaskakuje po raz trzeci …cukierki karmelowe?!
 

 

Daktyle odmiany BIO BARHI możemy przechowywać dłużej...

Wystarczy przez pierwsze dwie fazy dojrzewania (kiedy są żółte i dalej kiedy stają się ciemniejsze) trzymać w lodówce, a kiedy zobaczymy, że są już mocno wilgotne - wystawić je na słońce (ewentualnie do piekarnika ok 35 stopni), aby się wysuszyły - po kilku dniach możemy cieszyć się nowym "karmelowym” smakiem...

 

Ekologiczne Świeże Daktyle BARHI to owoce bogate w błonnik, liczne witaminy, związki mineralne, a także przeciwutleniacze i salicylany.  Odmiana BIO Barhi ma najwięcej dobrze przyswajalnego żelaza 1,28g/100g i potasu 609mg/100g Barhi BIO mają NISKI indeks glikemiczny ok. 30

 

 

 

Ekologiczne Świeże Daktyle BARHI można spożywać na surowo, gotować na parze, dodawać do potraw mięsnych i sosów. Bardziej dojrzałe Barhi (etap RUTAB i TAMAR) oprócz spożywania na surowo dają wiele innych możliwości kulinarnych, np. sos karmelowy Barhi lub mrożone cukierki toffi. W Barhi najlepsze jest to, że każdego dnia smakują inaczej. Nic się nie zmarnuje. Z najbardziej dojrzałych można zrobić mus daktylowy z dodatkiem pieczonego jabłka i cynamonu.

 

BARHI, które oferujemy naszym Klientom pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych a to znaczy są BEZ pestycydów, konserwantów i BEZ GMO.

UWAGA! pestycydów nie widać i nie czuć, ale różnica wpływu na zdrowie jest ogromna.

 

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: Sprzedaż w 2020 zakończona, następna dostawa sierpień 2021

Cena: 138,80 zł
szt.
  • nowość
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl