Zobacz również
Świeże Daktyle Medjool BIO - 1 kg
Świeże Daktyle Medjool BIO - 1 kg
77,80 zł
szt.
Świeże owoce Medjool BIO - 500 g
Świeże owoce Medjool BIO - 500 g
39,80 zł
szt.
Świeże Daktyle Medjool BIO - 2 kg
Świeże Daktyle Medjool BIO - 2 kg
151,80 zł
szt.
BIO DAKTYNELLA CLASSIC- 280 g
BIO DAKTYNELLA CLASSIC- 280 g
27,80 zł
szt.
Świeże Medjool BIO - 2,5 kg +500 g GRATIS
Świeże Medjool BIO - 2,5 kg +500 g GRATIS
238,80 zł 199,00 zł
szt.
Świeże owoce Medjool BIO - 280 g
Świeże owoce Medjool BIO - 280 g
24,80 zł
szt.
Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

JAK SMAKUJE EKOLOGICZNY BARHI?
Świeże daktyle BIO Barhi na etapie dojrzewania (KHALAB) kiedy są ŻÓŁTE
, są chrupiące, charakteryzują się lekko wytrawnym smakiem, czym bliżej pestki tym są słodsze. W zależności od temperatury i czynników zewnętrznych w ciągu kilku dni, max 2-3 tygodnie, zmienią swój kolor, skórka staje się ciemno żółtobrązowa, owoc staje się soczysty, a smak? - miodowy, słodki – to normalny etap dojrzewania nazwany RUTAB. Ostatni etap dojrzewania to TAMAR – kolor ciemno brązowy, skórka popękana, daktyl staje się lżejszy, jakby wysuszony, a smak…karmelowy :)!

BIO BARHI można spożywać na surowo, gotować na parze, dodawać do potraw mięsnych i sosów. Bardziej dojrzałe oprócz spożywania na surowo dają wiele innych możliwości kulinarnych, można przygotować np. powidła z Barhi, lub po zblendowaniu, uformowaniu w małe kostki zamrozić i mieć mrożone cukierki Barhi.

BIO BARHI, na etapie dojrzewania RUTAB (soczysty i cięższy) po wyciągnięciu pestki, można zblendować i dodać do płatków, ciast lub zapiekanych mięs i sosów
! Przez pierwsze dni, aż do momentu kiedy BARHI stanie się ciemne w skórce i soczyste, trzymamy je w chłodnym miejscu (najlepiej lodówka, dolna półka), następnie albo mrozimy, albo suszymy na słońcu lub w piekarniku (temp. ok 35 stopni, delikatnie, przez kilka dni, tak jak inne polskie owoce).

Świeże daktyle BARHI BIO - 1,5 kg (sprzedaż sezonowa)

Świeże daktyle BARHI BIO - 1,5 kg (sprzedaż sezonowa)
Świeże daktyle BARHI BIO - 1,5 kg (sprzedaż sezonowa)

NOWY SEZON DAKTYLOWY 2021 Ekologiczne Świeże Daktyle BIO BARHI z Izraela

Opakowanie: 1,5 kg

Odmiana BIO BARHI, to jedyne świeże daktyle na świecie sprzedawane tylko przez kilka tygodni od zbiorów, a te rozpoczynają się w sierpniu i kończą z początkiem września.

Zamówienia w przedsprzedaży /w promocyjnej cenie/ przyjmujemy do 31.07.2021. Po tej dacie dostępność będzie czasowa, ograniczona i już w cenie podstawowej. Składając zamówienie do 31.07.2021 - gwarantujemy stałą cenę, pierwszeństwo wysyłki i bezpłatną dostawę do paczkomatu. Płatność w dniu dostawy, przelewem lub za pobraniem.

UWAGA: Sprzedaż zakończona. Wysyłki z przedsprzedaży zostały zrealizowane 02 września 2021. Następna dostawa dopiero we wrześniu 2022r. 

 

***

 

Jedyne takie rynku - EKOLOGICZNE czyli wolne od pestycydów, konserwantów i BEZ GMO.

Daktyle BIO BARHI, jako jedyne dojrzewają po zerwaniu. Ich dostępność jest bardzo krótka, trwa dwa, trzy tygodnie w roku. Stąd, jest to produkt mocno sezonowy.

 

***

JAK SMAKUJE EKOLOGICZNY BARHI ?
Świeże daktyle BIO Barhi na etapie dojrzewania KHALAB są ŻÓŁTE, delikatnie słodkie (czym bliżej pestki tym słodsze), chrupiące, charakteryzują się lekko wytrawnie oryginalnym smakiem. BIO BARHI dojrzewają po zerwaniu nawet w lodówce. Już po kilku dniach na niektórych owocach kolor skórki się zmieni na ciemno żółtobrązowy, owoc stanie się soczysty i cięższy, smak miodowy, słodki – to normalny etap dojrzewania nazywany RUTAB. Ostatni etap dojrzewania to TAMAR – kolor ciemno brązowy, lekko popękana skórka, BIO BARHI pozbywa się wody i staje się lżejszy a smak…., zaskakuje po raz trzeci …cukierki karmelowe?!
 

 

 

 

Ekologiczne Świeże Daktyle BARHI to owoce bogate w błonnik, liczne witaminy, związki mineralne, a także przeciwutleniacze i salicylany.  Odmiana BIO Barhi ma najwięcej dobrze przyswajalnego żelaza 1,28g/100g i potasu 609mg/100g Barhi BIO mają NISKI indeks glikemiczny ok. 30

 

 

 

Ekologiczne Świeże Daktyle BARHI można spożywać na surowo, gotować na parze, dodawać do potraw mięsnych i sosów. Bardziej dojrzałe Barhi (etap RUTAB i TAMAR) oprócz spożywania na surowo dają wiele innych możliwości kulinarnych, np. sos karmelowy Barhi lub mrożone cukierki toffi. W Barhi najlepsze jest to, że każdego dnia smakują inaczej. Nic się nie zmarnuje. Z najbardziej dojrzałych można zrobić mus daktylowy z dodatkiem pieczonego jabłka i cynamonu.

 

BARHI, które oferujemy naszym Klientom pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych a to znaczy są BEZ pestycydów, konserwantów i BEZ GMO.

 

 

Dostępność: dostępny na zamówienie

Cena: 148,80 zł
szt.

Świeże daktyle BARHI BIO - 5 kg (sprzedaż sezonowa)

Świeże daktyle BARHI BIO - 5 kg (sprzedaż sezonowa)
Świeże daktyle BARHI BIO - 5 kg (sprzedaż sezonowa)
 

NOWY SEZON DAKTYLOWY 2021 Ekologiczne Świeże Daktyle BIO BARHI z Izraela

Opakowanie: 5 kg

Odmiana BIO BARHI, to jedyne świeże daktyle na świecie sprzedawane tylko przez kilka tygodni od zbiorów, a te rozpoczynają się w sierpniu i kończą z początkiem września.

Zamówienia w przedsprzedaży w promocyjnej cenie przyjmujemy do 31.07.2021. Po tej dacie dostępność będzie czasowa, ograniczona i już w cenie podstawowej. Składając zamówienie do 31.07.2021 - gwarantujemy stałą cenę, pierwszeństwo wysyłki i bezpłatną dostawę kurierem DPD. Płatność w dniu dostawy, przelewem lub za pobraniem.

 

 

 

***

 

Jedyne takie rynku - EKOLOGICZNE czyli wolne od pestycydów, konserwantów i BEZ GMO.

Daktyle BIO BARHI, jako jedyne dojrzewają po zerwaniu. Ich dostępność jest bardzo krótka, trwa dwa, trzy tygodnie w roku. Stąd, jest to produkt mocno sezonowy.

 

***

JAK SMAKUJE EKOLOGICZNY BARHI ?
Świeże daktyle BIO Barhi na etapie dojrzewania KHALAB są ŻÓŁTE, delikatnie słodkie (czym bliżej pestki tym słodsze), chrupiące, charakteryzują się lekko wytrawnie oryginalnym smakiem. BIO BARHI dojrzewają po zerwaniu nawet w lodówce. Już po kilku dniach na niektórych owocach kolor skórki się zmieni na ciemno żółtobrązowy, owoc stanie się soczysty i cięższy, smak miodowy, słodki – to normalny etap dojrzewania nazywany RUTAB. Ostatni etap dojrzewania to TAMAR – kolor ciemno brązowy, lekko popękana skórka, BIO BARHI pozbywa się wody i staje się lżejszy a smak…., zaskakuje po raz trzeci …cukierki karmelowe?!
 

 

 

Ekologiczne Świeże Daktyle BARHI to owoce bogate w błonnik, liczne witaminy, związki mineralne, a także przeciwutleniacze i salicylany.  Odmiana BIO Barhi ma najwięcej dobrze przyswajalnego żelaza 1,28g/100g i potasu 609mg/100g Barhi BIO mają NISKI indeks glikemiczny ok. 30

 

 

 

Ekologiczne Świeże Daktyle BARHI można spożywać na surowo, gotować na parze, dodawać do potraw mięsnych i sosów. Bardziej dojrzałe Barhi (etap RUTAB i TAMAR) oprócz spożywania na surowo dają wiele innych możliwości kulinarnych, np. sos karmelowy Barhi lub mrożone cukierki toffi. W Barhi najlepsze jest to, że każdego dnia smakują inaczej. Nic się nie zmarnuje. Z najbardziej dojrzałych można zrobić mus daktylowy z dodatkiem pieczonego jabłka i cynamonu.

 

BARHI, które oferujemy naszym Klientom pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych a to znaczy są BEZ pestycydów, konserwantów i BEZ GMO.

 

 

Dostępność: dostępny na zamówienie

Cena: 394,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl