Zobacz również
Świeże Daktyle Medjool BIO - 1 kg
Świeże Daktyle Medjool BIO - 1 kg
77,80 zł
szt.
Świeże owoce Medjool BIO - 500 g
Świeże owoce Medjool BIO - 500 g
39,80 zł
szt.
Świeże Daktyle Medjool BIO - 2 kg
Świeże Daktyle Medjool BIO - 2 kg
151,80 zł
szt.
BIO DAKTYNELLA CLASSIC- 280 g
BIO DAKTYNELLA CLASSIC- 280 g
27,80 zł
szt.
Świeże Medjool BIO - 2,5 kg +500 g GRATIS
Świeże Medjool BIO - 2,5 kg +500 g GRATIS
238,80 zł 199,00 zł
szt.
Świeże owoce Medjool BIO - 280 g
Świeże owoce Medjool BIO - 280 g
24,80 zł
szt.
Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

JAK SMAKUJE EKOLOGICZNY BARHI?
Świeże daktyle BIO Barhi na etapie dojrzewania (KHALAB) kiedy są ŻÓŁTE
, są chrupiące, charakteryzują się lekko wytrawnym smakiem, czym bliżej pestki tym są słodsze. W zależności od temperatury i czynników zewnętrznych w ciągu kilku dni, max 2-3 tygodnie, zmienią swój kolor, skórka staje się ciemno żółtobrązowa, owoc staje się soczysty, a smak? - miodowy, słodki – to normalny etap dojrzewania nazwany RUTAB. Ostatni etap dojrzewania to TAMAR – kolor ciemno brązowy, skórka popękana, daktyl staje się lżejszy, jakby wysuszony, a smak…karmelowy :)!

BIO BARHI można spożywać na surowo, gotować na parze, dodawać do potraw mięsnych i sosów. Bardziej dojrzałe oprócz spożywania na surowo dają wiele innych możliwości kulinarnych, można przygotować np. powidła z Barhi, lub po zblendowaniu, uformowaniu w małe kostki zamrozić i mieć mrożone cukierki Barhi.

BIO BARHI, na etapie dojrzewania RUTAB (soczysty i cięższy) po wyciągnięciu pestki, można zblendować i dodać do płatków, ciast lub zapiekanych mięs i sosów
! Przez pierwsze dni, aż do momentu kiedy BARHI stanie się ciemne w skórce i soczyste, trzymamy je w chłodnym miejscu (najlepiej lodówka, dolna półka), następnie albo mrozimy, albo suszymy na słońcu lub w piekarniku (temp. ok 35 stopni, delikatnie, przez kilka dni, tak jak inne polskie owoce).

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl